Preview Mode Links will not work in preview mode

Studieteknik helt enkelt

May 24, 2021

Kärt problem. Man läser och läser och läser, men ändå verkar det inte vilja fastna. Känslan av att vara lite smådum infinner sig när texten har malts igenom tre gånger och ingenting har satt sig. Lugn. Det finns enkla knep att ta till.

Så minns du allt du läser lättare

Visst är det bra att ha stödsystem...


May 17, 2021

Hur planerar man sin läsning? Det är en rätt vanlig fråga från studenter. Man kan ju behöva planera lästiden dels på ett övergripande plan, med hela kursen i sikte, och dels den enskilda stunden som man faktiskt läser. Här får du hjälp med båda.

För det första behöver du ha koll på kursen som helhet....


May 9, 2021

Brukar du känna dig inaktiv på seminarier? kanske har din lärare till och med sagt till dig att du måste få lite mer fart? Det finns såklart olika sätt, men ett sätt att förbereda sig är med hjälp av kritiska frågor. I avsnittet får du en bra grund att stå på.

Bonusmaterial för patrons

46 kritiska...


May 2, 2021

I det här avsnittet går vi tillbaka till början. SITRA-modellen är en enkel och effektiv studieteknikmodell anpassad för svenska förhållanden på högskola och universitet. Boken Studieteknik - så lyckas du med dina studier går igenom modellen i sin helhet, och kommer igång.

Bonusmaterial för patrons

Bli...